Az angyalok már készen állnak a kézbesítésre, semmi másra nincs szükség, csak papírra vetett rajzokra, üdvözlő üzenetekre, kedves gondolatokra és némi kreativitásra. Az elkészült alkotások november 26. és december 7. között adhatók le a PVH Búza téri épületében.

Te hogyan kívánnál boldog karácsonyt annak, akinek senki sem kíván? – így szól a pécsi AngyalGyár fő üzenete. „Igazán szívszorító, ha az ember belegondol a családja által benépesített karácsonyfája alatt, hogy vannak, akik egyedül töltik a szeretet ünnepét. A kezdeményezés célja, hogy mosolyt csaljunk a magányosan ünneplők arcára és üzenjünk nekik, hogy nincsenek egyedül, hiszen valaki egy apró kedvességgel gondol rá és lélekben fogja a kezét az ünnepek alatt. A 2017-ben indított kezdeményezéshez képest idén még több egyedül ünneplőhöz, időshöz, beteghez szeretnénk eljuttatni ezeket a gondolatokat. Bizonyítsuk be együtt, hogy a pécsieknek hatalmas szíve van, és ha szükség van, ott állnak egymás mellett. A tavalyi AngyalGyár sikerében szeretnénk idén is osztozni a pécsi lakosokkal az akcióban részt vevő intézményekkel, gyermekekkel és azokkal akikért ez az egész életre kelt – fogalmazta meg Erdős Réka, a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. sajtóreferense az AngyalGyár lényegét.

Újra szárnyra kapott az AngyalGyár
 

 

Az üzenetek megjelenhetnek rajz, hajtogatás, festés formájában, de lehet ez egy levél is kedves szavakkal, a lényeg csupán, hogy boldog karácsonyt kívánjanak valakinek, akinek senki más nem kíván. Az elkészült üzeneteket a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. összegyűjti és véletlenszerűen juttatja el szociális intézményekbe, nevelőotthonokba, anyaotthonokba és kórházakba.  Az üzeneteket angyalok viszik el az intézményekbe és osztják ki a gyerekek, betegek és idősek között.

A kezdeményezés idén november 26-tól december 7-ig tart, ez idő alatt az intézmények szervezetten, a pécsi gyermekek, családok önállóan is részt vehetnek benne. Mindenki üzenete célba ér!

Újra szárnyra kapott az AngyalGyár