A sportvezető az MTI-nek azt mondta, hogy az ország legpatinásabb és legnagyobb hagyományokkal rendelkező raliversenye a pécsi prológgal és a hosszú gyorsasági szakaszaival nagyon jól előkészítette a Nyíregyháza és környéki országos bajnoki zárófutamot, amellyel a magyar szövetség az idén pályázik Európa-bajnoki verseny megrendezésére, 2019-től ötéves időtartamra.
    
„A hazai rali bajnokság ismét a fénykorát éli, és a jövőre nézve kifejezetten jónak tűnik a két rendezvény együttműködése: Pécs és a Mecsek-rali a Historic Eb-futammal, valamint Nyíregyháza a modern Eb-versennyel” – jelentette ki Oláh Gyárfás. Emlékeztetett rá, hogy a Mecsekben immár kilencedik éve rendezik meg az országos bajnoki futam keretében a klasszikus raliautókat felvonultató Historic Eb-t, köszönhetően a nemzetközi szövetségben érvényesülő erős magyar sportdiplomáciának, valamint a pécsi rendezők kitartó munkájának.
    
„A Mecsek-rali is hozzájárul azon célom megvalósításához, hogy az ország minden részébe eljuttassuk az autósportot, ez esetben a ralit, amelyet napjainkban is több százezer ember követ, és amely a mai felgyorsult modern világban is még mindig több tízezres rajongótábort vonz a pályák szélére” – mondta az MNASZ elnöke. Hozzátette: „az Európa-bajnoki minősítéssel a kormány azon szándékát is sikerül megvalósítani, hogy hazánkban minél több nemzetközi sportesemény kerüljön megrendezésre és ezzel a vidéki turizmust is támogatni tudjuk”.
    
Oláh Gyárfás elmondta, az MNASZ jelentős anyagi támogatást nyújtott és szakmailag is segítette a Mecsek-rali szervezőinek munkáját annak érdekében, hogy az idei versenyt is "a már megszokott magas színvonalon rendezhessék meg".
    
Nagy Csaba, a Mecsek-rali szervezőbizottságának elnöke úgy nyilatkozott az MTI-nek, hogy a verseny hétvégéjén sem a megyeszékhelyen, sem a pályák környezetében lévő településeken nem volt szabad szálláshely.
    
„Nemcsak Pécsnek, hanem az egész megyének nagy előnyökkel jár a Mecsek-rali, amely szakmai szempontból is kivételes, miután rendkívül erős programot állítottunk össze, és az országos bajnoki sorozat legnagyobb kihívása elé állítottuk összetett gyorsasági szakaszainkkal az ob és az Eb mezőnyét” – mondta Nagy Csaba, kiemelve, hogy az ob leghosszabb, 28 kilométeres gyorsasági pályáját is a Mecsek-ralin teljesítették a versenyzők.