A Zsolnay Kert címmel hamarosan induló ingyenes programsorozat keretében a közösségépítésben és a tartalmas kikapcsolódásban szeretne aktív szerepet vállalni a ZsÖK – írták.     A rendezvények célja, hogy új, innovatív szakkörökön, ismeretterjesztő előadásokon és az összefogáson alapuló klubfoglalkozásokon, kulturális rendezvényeken keresztül minden korosztályt és eltérő élethelyzetű pécsi polgárt megszólítsanak, valamint új közösségekbe vezessék őket.

A 10 millió forintos, területi operatív programból megvalósuló Zsolnay Kert programjain változatos témákról, egyebek mellett zenehallgatásról, a Zsolnay családról, Pécs történetéről, a babáknak szóló zenéről, természetről tartanak ismeretterjesztő előadásokat. Emellett kreatív foglalkozásokon vehetnek részt a fiatalabb érdeklődők, akik különböző készségfejlesztő  játékokkal, társasjátékokkal vagy akár a legmodernebb tudományos LUX vagy BBC micro:bit készletekkel is játszhatnak.

A húsvéti időszakban több foglalkozás és program várja az ünnepkörhöz kapcsolódva a pécsieket: tartanak kézimunka, gyöngyfűző, origami és kerámia szakkört, de lesz hímestojás-díszítő és digitalizáló klub is.

Vincze Balázst, a ZsÖK ügyvezetőjét idézve a kommünikében kitértek rá: a programokkal a klubéletet szeretnék feleleveníteni és újra divatba hozni Pécsen. 

A Zsolnay Kert rendezvénysorozatról bővebb tájékoztatás olvasható a program internetes oldalán, a www.zsolnaynegyed.hu/zsolnaykert oldalon.