A Kaposvári Törvényszék korábban a többszörös és különös visszaeső férfit kilenc év fegyházra ítélte – közölte a táblabíróság kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Az ügy másodrendű vádlottjára, egy 30 éves Somogy megyei férfira kábítószer birtoklásának vétsége miatt hat hónap fogházbüntetést szabtak ki, egyúttal elrendelték egy korábbi, ugyancsak kábítószer birtoklásért kiszabott – 1 év 8 hónap – felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtását is.
    
A fellebbezések nyomán eljáró ítélőtábla jogerős ítéletében az elsőrendű vádlott büntetését tíz év fegyházra, társa büntetését pedig egy év fogházra súlyosította – írták.
    
Az elsőrendű vádlott 2016. január végétől egy Balaton-parti településen, álnéven lakást bérelt. Az alkalmi droghasználó vádlottat 2016. június 29-én elfogták, majd házkutatást tartottak nála. A bérleményéből különösen jelentős mennyiségű – különböző fajtájú – kábítószert foglaltak le, köztük több mint 900 extasytablettát, valamint kisebb mennyiségben marihuánát és amfetamint – közölte az ítélőtábla az MTI érdeklődésére.
    
Hozzátették: a szervezetéből különböző kábítószerek fogyasztására utaló anyagokat mutattak ki.

Ugyanazon a napon őrizetbe vették a másodrendű vádlottat, akitől csekély mennyiségű kábítószert és nagy összegű készpénzt foglaltak le. A vizsgálatok szerint a 30 éves férfi szintén fogyasztott drogot.