Őrizetbe vették a rendőrök 2019. április 9-én azt a helyi férfit, aki 2018 októbere és 2019 februárja között több bűncselekményt is elkövetett Pécsett, főként a Kertvárosban. A 43 éves férfi 2018. október 21-én egy kertvárosi bolt előtt leállított, nyitva hagyott tehergépkocsiból lopott el egy irattartót, a benne lévő okmányokkal, készpénzzel és bankkártyával együtt. A bankkártyáról ezt követően tízezer forintot vett le egy közeli bankautomatából. Másnap 51 éves borjádi társával egy Csontváry utcai áruházból lopott illatszert úgy, hogy azokról eltávolították az áruvédelmi eszközt.

A férfi november 9-én volt barátnője kertvárosi lakásában összeveszett a nővel, majd bántalmazta őt. A sértett megijedt, kimenekült a lakásból, eközben a férfi kivette a nő hátizsákjából a pénztárcát, és magával vitte a benne lévő iratokkal és készpénzzel együtt. A nő az eset során könnyű sérüléseket szenvedett.

Egy 47 éves pécsi férfival lopott sajtot november 27-én a Táncsics Mihály utcában lévő egyik pékség raktárából. Ugyanebben az utcában ment be egy telephelyre december 11-én, ahol egy nyitva hagyott, parkoló autóból vitt el egy női táskát, a benne lévő mobiltelefonnal és iratokkal együtt. A telephelyen lévő épületből egy pulton hagyott pénztárcát is ellopott.

Ugyancsak a 47 éves pécsi társával december 19-én egy notebook-ot lopott el a Mártírok útján lévő egyik üzlet udvarán nyitott állapotban parkoló gépkocsiból, majd január 4-én az Eszék utcában egy autóból vittek el egy övtáskát. A férfi 23 éves pécsi társával február 9-én egy Kertvárosban leparkolt személygépkocsit nyitott ki, abban kutatást végeztek, azonban a járműből nem vittek el semmit.

A négy elkövetőt a rendőrök kihallgatták gyanúsítottként. A 43 éves pécsi férfi ellen - őrizetbe vétele mellett - lopás, csalás, könnyű testi sértés, valamint kifosztás miatt nyomoz a Pécsi Rendőrkapitányság, és előterjesztést tettek a férfi letartóztatásának indítványozására. A három társa ellen lopás miatt nyomoznak a pécsi rendőrök.