A rendőrök 2019. április 29-én 25 határsértőt fogtak el. A Horvátországból illegálisan érkezett 25 férfi  afgán állampolgárnak vallotta magát. A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

A bevezetett intézkedések eredményeképpen a migránsok elfogását követően a rendőrök a helyszín közelében egy órán belül összesen négy autót állítottak meg, amelyekkel kapcsolatban felmerült a gyanú, hogy a migránsok továbbszállításához köthetők. Az autókat vezető 40, 42, 43 és 48 éves orosz állampolgárok egyike sem tudott ésszerű magyarázatot adni arra, hogy miért tartózkodik Magyarországon. A négy embercsempész közül három nem tudta igazolni magyarországi tartózkodásának jogszerűségét.

A rendőrök a négy gépjárművet lefoglalták, a csempészeket pedig elfogásukat követően előállították a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságra. A négy férfit embercsempészés kísérlete miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket, és kezdeményezték letartóztatásukat.