Az Országos Rendőr-főkapitányság – Országos Balesetmegelőzési Bizottság a Közlekedéstudományi Intézet közreműködésével, 2020. március 5-ei benyújtási határidővel 2020-ban is meghirdette a Biztonságos óvoda programot. A pályázat célja a gyermekeket érintő legfontosabb közlekedésbiztonsági ismeretátadás támogatása, valamint az óvodai nevelési programba integrálható közúti közlekedésbiztonsági módszertan és oktatási segédletek megismertetése az intézményekkel, óvodapedagógusokkal, és ezáltal az intézmények közlekedésre nevelési tevékenységének támogatása.

A nyertes óvodák kiválasztása jelentkezési sorrend szerint történik, megyénként legfeljebb 10 óvoda kerülhet be a programba (ettől a felosztástól eltérően is kiválaszthatja a kiíró a részt vevő óvodákat, amennyiben ezt a jelentkezők köre indokolja). Jelen felhívás keretében olyan önálló, OM azonosítóval rendelkező köznevelési intézmények és tagintézményeik nyújthatnak be pályázatot, amelyek korábban Biztonságos Óvoda programban nem vettek részt.

A jelentkezést elektronikus úton adhatják be az óvodák a következő e-mail címre: ovoda@eletuton.hu

A programban részt vevő óvodák elnyerhetik a Biztonságos Óvoda címet, valamint hasznos segédleteket kapnak ilyen irányú tevékenységük támogatásához. A pályázati felhívás ide kattintva érhető el.