A közgyűjtemény MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint A Bauhaustól New Yorkig című tárlat számos hang- és mozgóképanyag segítségével kalauzolja a látogatót Weininger Andor életművében, egyszerre megjelenítve az építészt, a zenészt, a képzőművészt, a színészt és a színpadépítő szakembert.
    
Az alkotóról felidézték: Weininger Andor életműve csaknem a teljes huszadik századot felöleli, életének egyes állomásai pedig a világ legkülönbözőbb pontjaihoz kötik.
    
Életét az emigrációk sora és ezzel együtt újabbnál újabb kulturális és művészeti közegek megismerése határozta meg – írták arra is kitérve, hogy képzőművészeti munkásságában látványos ívet írt le, a huszadik század avantgárd művészeti irányzatai közül többhöz is csatlakozva, a Bauhausban megismert geometrikus absztrakciótól a szürrealizmusig.

Kettős jubileumnak dedikálja Weininger Andor-tárlatát a Janus Pannonius Múzeum
    
Weininger Andor a képzőművészet mellett több más művészeti ágban is jelentőset alkotott. A Bauhaus összművészeti koncepciója jegyében az 1920-as években zenészként, előadóművészként és színpadtervezőként is dolgozott. „Ezek a tevékenységei képzőművészetéhez hasonlóan fontos elemei munkásságának, egyik sem képzelhető el a többi nélkül” – olvasható az írásos összegzésben.
    
A JPM saját Weininger Andor-gyűjteményéban található tárgyakon túl a kiállításra kerülő művek jelentős részben Körner András New Yorkban élő építész gyűjteményéből származnak, aki 1970-től a művész haláláig szoros barátságot ápolt az alkotóval és a műveket személyesen tőle és özvegyétől kapta ajándékba.
    
A kiállítás március 31-ig látható Pécsen.