A táblabíróság MTI-hez eljuttatott közleményéből kiderült, hogy a Pécsi Törvényszék tavaly júliusi határozatát helybenhagyva az elsőrendű vádlottat két év – négy évre felfüggesztett – börtönre ítélték folytatólagosan elkövetett adócsalás, számvitel rendjének megsértése, valamint magánokirat-hamisítás miatt.
    
A másodrendű vádlott felfüggesztett börtönt, a harmadrendű vádlott felfüggesztett börtönt és pénzbüntetést, a negyedrendű vádlott pénzbüntetést kapott. Az ötödrendű vádlott pénzbüntetését három év próbára bocsátásra változtatták.
    
A vádirat szerint 2007 decemberében a Pécsi Női Kosárlabda Kft. akkori ügyvezetője a cég nevében marketingtevékenységre szóló megbízási keretszerződést kötött a kft. működtetésében, gazdasági döntéseinek meghozatalában szerepet vállaló társa cégével. A cél az ügyészség szerint az volt, hogy a kft. által fizetendő adót, járulékot jogosulatlanul csökkentsék.
    
A másodrendű vádlott cége 400 millió forintot kapott a Pécsi Női Kosárlabda Kft.-től, de a szerződésben vállalt munkát nem végezte el, és minderről valótlan tartalmú számlákat állított ki.
    
Az ügyészség őket és három, velük együttműködő társukat – szerepüktől függően – adócsalással, a számvitel rendjének megsértésével, valamint magánokirat-hamisítással vádolta.