Rablás kísérlete, valamint lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés miatt nyomozott a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság egy 35 éves pécsi férfi ellen. A gyanúsított a Rácvárosi úton lévő dohányboltba 2018. december 13-án 21 óra 38 perckor maszkban bement, és a nála lévő fegyvert az eladóra szegezte. A boltos közölte vele, hogy a főnöke a bevételt már elvitte, ekkor a férfi sarkon fordult, majd távozott az üzletből. Az eladó nem sérült meg. A rendőrök a József Attila utcában egy órán belül elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 35 éves pécsi férfit, akit előállítottak, majd kihallgattak.

A rablásnál használt pulóvert, kesztyűt, maszkot és lőfegyvert az egyenruhások a helyszín közelében megtalálták, és lefoglalták. A férfit őrizetbe vették, majd a rendőrség előterjesztésére a Pécsi Járásbíróság december 15-én elrendelte a letartóztatását.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.