A sértett 2016. január 30-án Pécsen az egyik városrészben a személykocsijával közlekedve, fiatal férfi prostituáltat vagy fiatal férfi személyt keresett alkalmi szexuális kapcsolatra.

Amikor a sértett észrevette a vádlottat, mellette megállt a kocsijával. A vádlott az autó jobboldali első ajtaját kinyitotta, beszélgetni kezdett a sértettel, majd beszállt, táskáját - melyben egy porral oltó készülék volt – a hátsó ülésre tette. Miután a vádlott és a sértett egymás pénzért történő kielégítéséről megállapodtak, a vádlott útmutatása alapján a sértett a kocsijával egy kivilágítatlan füves, bokros területre hajtott, ahol a járművet leállította.

A vádlott ekkor a sértett kielégítésébe kezdett, majd kérte a megállapodott 1500 forint összeget a sértettől. Miután a sértett átadta a pénzt, a vádlott hirtelen kivette a kocsiból a sértett 31 359 forint értékű indítókulcsát, majd a sértettet azzal fenyegette, hogy ha nem ad neki több pénzt, akkor megöli. Erre a sértett az autóban található aprópénzt – 600 forintot – a hamutartóból a vádlottnak adta. A sértett kérte vissza a vádlottól a kocsi indító kulcsát sikertelenül, majd megpróbálta azt elvenni a vádlottól, de az sem sikerült. Ekkor a vádlott a táskájából elővette a porral oltó készüléket és a sértettre fogta, majd megfenyegette, hogy ha nem ad még neki további pénzt „megöli, elássa”. Közben a vádlott a járműből kiszállt, utána a sértett is. A vádlott a kulcsot nem adta vissza a sértettnek, továbbra is pénzt követelt, majd a porral oltóval lefújta a sértettet. Ezt követően dulakodni kezdtek, a sértett kivette a vádlott kezéből a készüléket, majd a vádlottat kezdte fújni, azonban az kifogyott. Miután a sértett a vádlottól ekkor megijedt, felajánlotta, hogy a pénztárcájából ad pénzt a vádlottnak, aki megengedte, hogy a pénztárcát az autóból kivegye. A sértett az ekkor átadott 3500 forint készpénz fejében kérte vissza az indítókulcsot, de a vádlott nem adta, a pénzt kevésnek találta, és a sértett mobiltelefonját is követelte, majd annak megszerzése érdekében egyszer, ököllel a homlokán megütötte a sértettet. A sértett még ekkor sem adta át a telefonját, ekkor a vádlott a porral oltóval a sértett bal kezét és bal térdét is megütötte. A sértett ezután a kocsijába beült, magára zárta az ajtót, majd a telefonjáról értesítette a rendőrséget. Miután a vádlott látta, hogy további értéket a sértettől nem tud megszerezni, a porral oltóval megrongálta a sértett kocsiját.

A vádlott a könnyű sérüléseket szenvedett sértettnek - az indítókulcs és a készpénz eltulajdonításával 35 459 forint, a rongálással 60 167 forint kárt okozott.

Az ítélet ellen az ügyész, súlyosítás a vádlott és védője részben felmentés, részben enyhítés érdekében jelentettek be fellebbezést, így az még nem jogerős.