A 2001-ben alapított, magyar és külföldi magánszemélyek tulajdonában álló, pécsi és hódmezővásárhelyi telephelyein 123 embert foglalkoztató, szinte csak exportra gyártó vállalat közölte: a fejlesztés keretében mintegy 3200 négyzetméteres fémmegmunkáló üzem épül, raktárral és kiszolgáló szociális egységgel Pécsen, a Déli Ipari Parkban.
    
A beruházás a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) csaknem félmilliárd forintos támogatásával valósul meg. Annak keretében automata lézervágógépet, valamint egy úgynevezett szemcseszóró kabinnal rendelkező festő gépsort is beszerez a cég, amelynek így kapacitása, hatékonysága és versenyképessége is növekszik - derült ki a kommünikéből.
    
Hozzátették: az építési munkák elkezdődtek, az eszközbeszerzések esetében a közbeszerzési eljárások előkészítése zajlik, valamennyi projektelem ez év végére megvalósul.
    
A cég beszámolt arról is, hogy a projekt keretében egy 2017-ben megkezdett beruházás sorozat következő állomása valósul meg. A Lemeztechnika Kft. első betelepülőként 2017-ben saját forrásból hozta létre új, 2000 négyzetméteres gyártóüzemét és 560 négyzetméter területű szociális és iroda blokkját a Déli Ipari Parkban.
    
2018 év végén megkezdődött az épület bővítése továbbra is - mintegy 500 millió forintos - saját forrásból, ahol közel 2500 négyzetméteren festőműhelyt, szemcseszóró üzemet és raktárt alakítanak ki, várhatóan idén őszig.
    
A beruházások megvalósulása után a Lemeztechnika Kft. pécsi és hódmezővásárhelyi telephelyein együttesen mintegy 14 ezer négyzetméteren folytathat termelő és gyártó tevékenységet, továbbá alkalmazott létszámát várhatóan 30-40 fővel tudja majd bővíteni.
    
A cég az MTI kérdésére közölte: a tavalyi évre vonatkozó pénzügyi kimutatásaik még nem készültek el. A cég 2017-ben csaknem 3,2 milliárd forintos nettó árbevétel mellett 354 millió forint adózás előtti eredményt ért el.