A koncertterem rezidens együttesének MTI-hez kedden eljuttatott közleménye szerint a rövid, 30 perces hangversenyen Vass András vezényli a zenekart.
    
Ennek témája a tánc lesz, így Kodály Galántai táncok című műve mellett felcsendül részlet Kókai Verbunkos-szvitjéből, Weiner Leó I. Divertimentójából, illetve hallható lesz Bartóktól a Román népi táncok és Dvorák VIII. szláv tánca - részletezték.
   
A koncert előtt és után pedig egy-egy „rövid, de mégis tartalmas, humorral fűszerezett” beavató várja az érdeklődőket Bősze Ádám közreműködésével.
   
Elsőként a 14-18 évesek foglalhatják el a Kodály Központ nézőterét. Az #NoBabel-sorozat előadásán kényelmes, utcai ruhában, laza környezetben, babzsákokon ülve, interaktív, humoros bevezetővel hangolódhatnak az adott esti komolyzenei koncertre a fiatalok - idézte fel a tavaly elindított kezdeményezéséről a PFZ. 
    
A koncert után, az Utózönge című programon ismét Bősze Ádám tart rövid beavatót a hallottakról olyan felnőttek számára, akik „lépésről-lépésre” kapcsolódnának be a komolyzene világába.
    
A PFZ felhívta a figyelmet arra is, hogy a fiataloknak szóló #NoBabel és a hozzá kapcsolódó koncert ingyenes, az ugyanazzal a hangversennyel kezdődő, felnőtteknek szóló Utózönge programon való részvétel ugyanakkor jegyköteles.