Marius Ursulescu, BAT közép-kelet európai termelési igazgatója az eseményen arról beszélt, hogy baranyai megyeszékhelyen működő BAT-üzem az elmúlt 25 év alatt helyi termelő cégből tényleges exportvállalattá nőtt. Az egység az idén mintegy 150 embert vett fel, és az év végén 800 ember ad munkát - ismertette az igazgató, aki szerint a termelékenység növeléséhez és a hatékonyság fenntartásához jó minőségű munkaerőre van szükség. A képzési terem a tudás bővítése mellett a készségek alkalmazására is lehetőséget biztosít.

Csizi Péter, a baranyai megyeszékhely fideszes országgyűlési képviselője az eseményen kiemelte: a BAT Péccsel és a magyar kormánnyal kötött stratégai partnerség keretében bizalmat szavazott a baranyai megyeszékhelynek. Az elmúlt három évben új telephely létrehozásáról, új munkaerő felvételéről és új piaci szegmensek kiszolgálásáról döntöttek - emlékeztetett.

A képzés kapcsán rámutatott: Magyarországon és Európában jelenleg az egyik legnagyobb érték, ha egy gyár könnyedén jut jó minőségű, szakképzett munkavállalókhoz. A PTE képes kiszolgálni a piac igényeit, és az éppen aktuális problémákra határozott gyors választ adni - emelte ki.