A táblabíróság MTI-hez eljuttatott tájékoztatója szerint a 45 éves, büntetett előéletű férfit első fokon a Szekszárdi Törvényszék márciusban 1 év 3 hónap börtönre ítélte, annak végrehajtását három évre felfüggesztette. A bíróság egyúttal elrendelte a vádlott pártfogói felügyeletét és külön magatartási szabályként előírta, hogy a vádlott vesse alá magát indulatkezelési terápiának.

A vádlott és védője fellebbezése miatt eljárt táblabíróság Makai Lajos vezette büntetőtanácsa az elsőfokú bíróság ítéletét helybenhagyta - közölték.

A jogerős tényállás szerint a férfi 2004-ben létesített élettársi kapcsolatot a sértettel, 2006-ban közös gyermekük született. A gyermek születése után a vádlott és a sértett kapcsolata fokozatosan megromlott, 2014 decemberére teljesen elhidegültek egymástól. A nő 2015 márciusában elköltözött a közös lakásból; ezt a vádlott nem tudta feldolgozni. A férfi tartott attól is, hogy elveszti közös gyermekük szülői felügyeleti jogát.

Ezek miatt arra kérte egy büntetett előéletű ismerősét - akinek korábban a házasságuk megromlásáról is beszámolt - hogy ölje meg a nőt, holttestét pedig dobja egy dögkútba. Arra is kérte ismerősét, hogy a nőt szállítsa külföldre, majd hagyja sorsára Németországban - ismertette a bíróság. A vádlott 300-400 ezer forintot ígért a sértett megöléséért, az összeget meg is mutatta ismerősének. Az ismerős azonban az ajánlatokat visszautasította és megszakította a kapcsolatot a vádlottal.