A Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. (ZSÖK) szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleménye felidézte, hogy az előző években érkeztek művek a többi között Mexikóból, Spanyolországból, Chiléből és Indonéziából is.
    
A három év alatt nemzetközi viszonylatban is számon tartott megmérettetéssé vált verseny idei témája a „Pure light/Tiszta fény” – derült ki az írásos összegzésből.
    
A kiválasztott tíz legjobb alkotást a fesztivál ideje alatt összesen hat alkalommal – június 28-án, 29-én és 30-án este 10-kor, illetve 11-kor – láthatja a közönség. A verseny előtt az érdeklődők megtekinthetik az elmúlt évek legjobb műveit is.
    
A Zsolnay Light Art szakmai partnere, a verseny házigazdája idén is a nemzetközileg is elismert magyar mappingművész-csoport, a Kiégő Izzók.
    
A megmérettetés egyetlen kategóriában folyik, a nemzetközi zsűri által elbírált fődíja 5500 euró, a második helyezett 3000, a harmadik helyezett 1500 euró pénzdíjazásban részesül, valamint a zsűri által kiosztott díjakon felül idén is lesz közönségdíj – írták.
    
A Zsolnay Light Art Fényfestőverseny ingyenesen látogatható.