A társadalmi szolidaritás elősegítését küldetésének tekintő Pécsi Rotary Club az adventi időszakban 24 általános- vagy középiskolás diák karácsonyát igyekszik megszépíteni programjával. A Széchenyi-téren – a karácsonyi vásár alkalmával – advent minden napján kitárulnak a régi időket idéző Nádor Szálló ablakai, amelyek 100 ezer forintos pénzjutalmat rejtenek egy-egy fiatal tehetség számára.

Idén a szálló 11. ablaka rejtette a karácsonyi ajándékot Ambrus Patriknak, aki a Pécsi Szakképzési Centrum Angster József Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája, Szakiskolája és Általános Iskolájának 11. osztályos diákja. Kimagasló eredményeiért vehette át a megérdemelt jutalmat a DDC Beremendi Gyárigazgatójától, Müller Ádámtól. A szorgalmas tanuló iskolájának diákjai ünnepi műsorral kedveskedtek a résztvevőknek.

Patrik, aki gépi forgácsolónak tanul, kiemelkedően teljesít tanulmányaiban. Az országos Közismereti Tanulmányi Versenyen humán tantárgycsoportban a 2016/2017-es tanévben felkerült az országos lista 20. helyére.

A régió (és egyben hazánk) meghatározó építőanyag-gyártója hosszú évek óta felkarolja a fiatal tehetségeket, ezért csatlakozik évről évre a Pécsi Rotary Club adventi sorozatához is. A társadalmi felelősségvállalási programjai közül kiemelkedő a Tehetségekért ösztöndíj program, amely két cementgyárának térségében nyújt pénzügyi támogatást a tehetséges általános és középiskolásnak.